Takana mahtavat Tieteen päivät!

Yhteiskuntasimulaattori on heti alkuvuodesta päässyt mukaan sekä Helsingin yliopiston Tieteen päivien Nuorten päivään että Tampereen Tieteen päiville!

Joka toinen vuosi järjestettävät Tieteen päivät on laajemmalle yleisölle suunnattu tiedetapahtuma, jonne kutsutaan tutkijoita eri aloilta kertomaan tieteestään ja tutkimuksestaan sekä tieteen mahdollisuuksista. Osana Helsingin Tieteen päiviä järjestetään myös Nuorten päivä, jossa 9.-luokkalaiset ja lukioryhmät kutsutaan osallistumaan monialaisille tiedeluennoille, työpajoihin ja näyttelyihin. Tieteen päivien teemana on tänä vuonna Vapauden rajat.

16730797_10154042087606991_1837380252_n

Yhteiskuntasimulaattorilla oli Helsingissä Nuorten päivillä 13.1. neljä työpajaa innostuneille nuorille ja heidän opettajilleen. Tämä oli jo kolmas vuosi osana Nuorten päivien virallista ohjelmaa ja saimme jälleen kerran muistutuksen siitä, kuinka älykkäitä ja yhteiskunnallisesti valveutuneita nuoria meillä oikein on!

Tammikussa 20.-21.1. teimme myös uuden aluevaltauksen, kun pääsimme esittelemään ja vetämään pelejä ensimmäistä kertaa Pirkanmaan sydämeen Tampereelle. Tampere-talon kaksipäiväisessä tapahtumassa talo täyttyi perjantaina innokkaista luokista ja lauantaina järjestetyt avoimet ovet takasivat laajemman yleisön Yhteiskuntasimulaattorille.

Lauantaina saimme Yhteiskuntasimulaattoriin mukaan myös kaikkien aikojen nuorimman pelaajamme, kun avointen ovien innostamana paikalle saatiin kahdeksanvuotias pelaaja. Pelin viehätys nuorempaankin yleisöön on nyt siis testattu!